Maalaus- ja pesupalvelu TH Oy

KattoPESUT JA -MAALAUKSET

Kattopesut – Kattomaalaukset- ja pinnoitukset – Kattoturvatuotteet

KATTOPESUT

Meiltä onnistuu kaikkien katemateriaalien pesut. Käytössämme on useita eri home-, levä- ja kivikäsittelyaineita. Tarkastamme samalla läpiviennit ja katteen kunnon.

Pesemme ja tarkastamme myös sadevesijärjestelmät.

Tarvittaessa teemme myös pihan loppusiivouksen.

Ota yhteyttä niin katsotaan sopivat palvelut.

KATTOMAALAUKSET- JA PINNOITUKSET

PELTIKATOT

Peltikate on eniten käytetty katemateriaali Suomessa. Peltikatto vaatii säännöllistä huoltoa. Auringon uv-säteily, lumi ja jää kuluttavat maalipintaa, jonka jälkeen sinkkipinta voi syöpyä ja pelti alkaa ruostua. Tämä ei vielä tarkoita katemateriaalin vaihtoa, vaan huoltomaalaus on ajankohtainen.

Maalatun peltikaton huoltomaalauksen yhteydessä alustan ja läpivientien kunto tarkastetaan huolellisesti. Katolta poistetaan lika ja roskat. Katto pestään tarkasti korkeapainepesurilla ja panssaripesuaineella. Ruostekohdat puhdistetaan ja pohjamaalataan.

Maalaus suoritetaan suurpaineruiskutuksella tai siveltimellä.

Maalamattomat peltikatot ja muut sinkkipinnat suositellaan jätettäväksi ilmastoitumaan (hapettumaan) ennen maalausta, kunnes pinta on himmentynyt. Tähän kuluu tavallisissa ilmasto-olosuhteissa 1 – 2 vuotta. Tämän jälkeen voidaan katto maalata onnistuneesti.

TIILIKATOT

Tiilikatto on huollettuna kestävä ja pitkäikäinen katemateriaali. Huoltamattomana alkaa pinnalle helposti kertymään likaa ja epäpuhtauksia, joka on erinomainen kasvualusta sammaleelle ja jäkälälle. Myös aurigon uv-säteily haalistaa tiilen väriä. Tämä ei vielä tarkoita katemateriaalin uusimista.

Jos pelkkä tiilikaton pesu ei riitä, voidaan vanha ja väritön tiilikate maalata tai pinnoittaa uudestaan.

Tiilikaton pesu suoritetaan kuumavesipesurilla/höyryllä sopivalla paineella tarkasti ja huolelliseti, käyttäen homepesu- tai homeenpoistoaineita. Sadevesijärjestelmät pestään samalla. Tiilien ja läpivientien kunto tarkastetaan ennen maalausta tai pinnoitusta.

Maalaus tai pinnoitus suoritetaan suurpaineruiskutuksella tai siveltimellä.

HUOPAKATOT

Huopakatto on huollettuna kestävä ja luotettava katemateriaali. Huopa vaatii tarkkaa huoltoa.

Auringon uv-säteily, sammal, lumi ja jää kuluttavat huopakaton kulutuspintaa, jolloin bitumi tulee esiin. Viimeistään tässä vaiheessa huopakatto vaatii huoltoa. Tämä ei vielä tarkoita katemateriaalin vaihtoa vaan huopa voidaan uudelleen pinnoittaa. Ennen pinnoitusta katolta poistetaan lika ja roskat. Huopakatto pestään pienellä paineella kuumavesipesurilla. Pinnalle voidaan tehdä homeenpoistokäsittely. Huopakatto ja läpiviennit tarkastetaan huolellisesti. Tarvittaessa paikataan bitumilla. Pinnoite levitetään suurpaineruiskutuksella tai siveltimellä.

MINERIITTIKATOT

Mineriittikatto on huollettuna kestävä ja pitkäikäinen katemateriaali. Huoltamattomana alkaa pinnalle helposti kertymään likaa ja epäpuhtauksia. Mineriittikattoa rasittavat myös aurigon uv-säteily ja sään vaihteluista johtuva rappeutuminen. Tämä ei vielä tarkoita katemateriaalin uusimista.

Vanha ja haalistunut katto voidaan pinnoittaa uudestaan.

Mineriittikaton pesu suoritetaan kuumavesipesurilla/höyryllä sopivalla paineella tarkasti ja huolelliseti, käyttäen homepesu- tai homeenpoistoaineita. Sadevesijärjestelmät pestään samalla. Katelevyjen ja läpivientien kunto tarkastetaan, jonka jälkeen katolle levitetään pinnoitteen vaatima pohjustusaine. Pinnoitus suoritetaan suurpaineruiskulla tai siveltimellä.

KATTOTURVATUOTTEET

Myymme ja asennamme kattoturvatuotteet. Kattoturvatuotteet suojaavat ihmisiä ja kiinteistöä.

Rakennusmääyräysten mukaan katolle on oltava kulkutie, jotta piipun nuohous ja muut huoltotyöt sujuvat turvallisesti.

Lumiesteet takaavat turvallisen liikkumisen kiinteistön lähistöllä ja estävät lumen putoamisen esim. autojen päälle. Teemme kiinteistöihin myös toimivat hätäpoistumistiet.

– Lumiesteet
– Seinä- ja lapetikkaat
– Kattokulkusillat
– Hätäpoistumistiet
– Piipun sadehatut
ym.

Ota yhteyttä niin katsotaan sopivat palvelut

Scroll to Top